De kunst van het beleven.

Onze wereld heeft een plek nodig waar mensen op een speelse manier hun zintuigen aanscherpen en waar ze de kans hebben om nieuwe inzichten te verkrijgen. Plaatsen die impulsen creëren, om iets te leren over zichzelf en bewust te worden van de vele aspecten in het leven van zichzelf én hun omgeving. Peristal Tilburg is zo’n plek. Een esthetische ruimte waarin je ondergedompeld wordt, van de oude bekende wereld naar een nieuwe onbekende wereld. Een reis waarin je onderdeel wordt van de installatie en vertrekt met een inspirerend perspectief.

Dit surrealistische rijk en denkbeeldige organisme is een plek van zelfeducatie. De ruimte waar het individu het centrum is en een reflectie geeft op zijn levenspad in context tot haar veiligheid. Op welk punt in mijn reis ben ik? Wat heb ik nodig om waar te komen? En hoe ver ben ik bereid om te gaan?

De constante, onbewuste bepaling in welke tijd en plaats we zijn, geeft ons een veilig gevoel. Om het verlies van deze controle uit te lokken zoeken we een nieuwe omgeving op, waar het onverwachte schuilt en wat de volledige inzet vraagt van onze zintuigen. Dit is noodzakelijk om het oerinstinct los te maken, een survival-mode om de mentale, psychologische en biologische processen te activeren die in het dagelijks leven tegenwoordig zelden gebruikt worden. Wanneer mensen zich voor deze emoties open zetten, ontvangen ze informatie wat een verklaring zal produceren voor hun verrijkte veiligheid. Dit spel van durven en verdwalen biedt de kans om sensuele kennis te ontwikkelen en geeft nieuwe perspectieven op de bekende wereld.

„Een Alice in Wonderland gevoel van zelfbewustzijn in een bizarre wereld van verbeelding en nieuwsgierigheid. Een opgewonden gevoel alsof ik wakker werd van een droom, wetende dat ik niet heb geslapen.”

– Huffington Post (UK)

Meer informatie

Bent u op zoek naar meer informatie of geïnteresseerd om in dit project te investeren? We vertellen u graag meer en sturen de nodige documenten op.

Neem contact op